iPhone – Informationscenter för service

Läs mer om servicealternativ, garanti och priser för iPhone.

Hur får jag min iPhone lagad?

Apple erbjuder många sätt att få support och service för din iPhone.  Välj det som passar bäst för dig. Våra supportartiklar kan ge dig ett bättre svar på din fråga. Eller så kan vi hjälpa dig med att reparera trasiga skärmar, byta ut batterier och lösa andra problem.

Läs Apple-supportartiklar

Kontakta oss

Kontakta oss om du vill prata med en av Apples supportexperter. Vi hjälper dig att ordna problemet eller boka en reparation. Ha serienumret för din iPhone, ditt Apple-ID och ditt lösenord i beredskap när du kontaktar oss.

Identifiera iPhone-modell
Hitta produktens serienummer
Starta en supportbegäran

Skicka in den

Kontakta oss så ordnar vi frakten av din iPhone. Skicka din iPhone till oss så returnerar vi den till dig så snabbt som möjligt.

Starta en servicebegäran
Säkerhetskopiera din iPhone och förbered den för service

Ta med den till butiken

Om du vill ha personlig hjälp kan du ta med din produkt till en Apple-auktoriserad servicepartner eller boka ett möte i en Apple Store på webben. Se till att du kan ditt Apple-ID och lösenord inför mötet.

Du kan även beställa service direkt från de flesta operatörer.

Hitta en Apple-auktoriserad servicepartner
Kontakta din operatör
Boka ett möte i Apple Store
Säkerhetskopiera din iPhone och förbered den för service

Hur mycket kostar det?

Du behöver inte betala något om felet täcks av garantin, AppleCare+ eller konsumentköplagen. Om felet inte täcks beror priset på typen av reparation.

Visa Apples reparationspriser
Kontrollera garantins täckning

Hur lång tid tar det?

Reparationskälla Ungefärlig tid
Skicka till Apple 7–9 arbetsdagar
Ta med till en Apple-auktoriserad servicepartner eller operatör Fråga din representant
Ta med till ett möte på Apple Store Upp till fem arbetsdagar

Beroende på var du får service kanske du kan kontrollera reparationens status online.

Kontrollera status för din servicebegäran

Kan jag få en iPhone-låneenhet?

Om du tar med dig iPhone till en Apple Store-butik eller en Apple-auktoriserad servicepartner försöker vi reparera den under mötet. En del iPhone-reparationer kräver exakt kalibrering med specialutrustning. Om vi behöver skicka din iPhone till ett Apple-reparationscenter kontrollerar vi om du kan använda en låneenhet medan din iPhone repareras. iPhone-låneenheter finns tillgängliga för de flesta reparationer som omfattas av Apples begränsade garanti.

Vårt reparationscenter returnerar din iPhone till ditt serviceställe när den reparerade iPhone-enheten är klar. När du hämtar din iPhone lämnar du tillbaka låneenheten till oss i samma skick som den hade när du lånade den.

Rätt till service enligt Apples begränsade garanti

Apples begränsade garanti gäller för din produkt och dina tillbehör från Apple och omfattar tillverkningsdefekter i ett år från inköpsdatum. Vår garanti gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentlagen.

Garantin gäller inte för skador som beror på olyckshändelser eller obehöriga ändringar. Komplett information finns i garantivillkoren. Du kan kontrollera din garantistatus online och uppdatera informationen om köpebevis om det är något fel i våra register.

Läs Apples begränsade garanti
Kontrollera din rätt till service och support
Uppdatera ditt inköpsbevis
Läs mer om konsumentköplagen

Kan jag köpa ytterligare täckning för min iPhone?

Med AppleCare+ får du expertsupport via telefon och extra servicealternativ för maskinvaran i upp till två år från att du köpte din iPhone. Det innehåller också Express Replacement Service och rätt till service vid upp till två skador på grund av olyckshändelse. För varje fall får du betala en självrisk. Om du inte köpte AppleCare+ till din iPhone kan du köpa till det inom 60 dagar från köpet.

Du kan också ha rättigheter enligt konsumentköplagen. Vår garanti och AppleCare+ gäller utöver eventuella rättigheter enligt konsumentlagen.

Läs mer om AppleCare+ för iPhone

Service när garantin inte gäller

Garantin gäller inte för reparationer när:

• Din iPhone är mer än ett år gammal
  • Din iPhone har ett fel som inte omfattas av garantin eller konsumentlagen, till exempel en oavsiktlig skada eller skador som beror på obehöriga ändringar

Vi kanske kan laga eller ersätta din produkt mot en avgift för service efter garantitidens utgång. Din ersättnings-iPhone kan vara ny eller motsvarande ny avseende både prestanda och pålitlighet. Apples begränsade garanti gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentköplagen.

Visa Apples avgifter för service efter garantitidens utgång
Läs Apples begränsade garanti
Läs Apples reparationsvillkor

Batteriservice

Apples begränsade garanti gäller för ett defekt batteri, men inte slitage genom normal användning. Vi kan behöva testa din produkt för att ta reda på vad problemet med ditt batteri beror på.

Om batteriet har ett tillverkningsfel som omfattas av vår garanti, AppleCare+ eller av konsumentlagen, utför vi service utan någon extra kostnad. Om batteriservice för din iPhone inte omfattas kan vi ersätta batteriet mot en avgift.

Du har ytterligare en förmån om du har AppleCare+. Om du har AppleCare+ och iPhone-batteriet bara klarar 80 procent eller mindre av sin ursprungliga kapacitet, ger vi service för din produkt utan kostnad.

Läs om hur du förlänger batteritiden
Visa Apples priser för batteriservice efter garantitidens utgång
Läs mer om AppleCare+ för iPhone

Skärmreparation

Om iPhone-enhetens bildskärm är trasig kanske vi kan lösa det. Kostnaden för att reparera beror på vilken iPhone-modell du har, om det finns andra skador och om du har AppleCare+. Skador som har uppstått genom olyckshändelse eller felaktig användning omfattas inte av Apples garanti. Om skärmen har spruckit på grund av en tillverkningsdefekt gäller Apples garanti och konsumentlagen.

AppleCare+ för iPhone omfattar två skador på grund av olyckshändelser, var och en mot en extraavgift. Du kan använda en skada på grund av olyckshändelse för att reparera en skärm. Om du inte har AppleCare+ kan du få skärmen reparerad mot en avgift som inte täcks av garantin.

Vi kör ett diagnostiskt test för att se om din iPhone behöver någon annan reparation. I så fall meddelar vi dig.

Visa Apples reparationspriser
Beställa en reparation

Apple-tillbehör

Tillbehör från Apple, som strömadaptern, omfattas av vår garanti och konsumentlagen. Tillbehör från Apple som kom i samma förpackning som din produkt omfattas också av AppleCare-planen. Kontakta operatören, Apple eller en Apple-auktoriserad servicepartner om du vill ha mer information om service.

Läs Apples begränsade garanti för tillbehör
Kontakta Apple-supporten

Förbereda en iPhone för service

• Säkerhetskopiera iPhone med iCloud eller iTunes. Du måste ha säkerhetskopian för att kunna återskapa innehållet om vi behöver återställa eller ersätta din iPhone.
  • Se till att du kan ditt Apple-ID och ditt lösenord.

Om du ska lämna in din iPhone vidtar du dessa ytterligare steg:

• Om din iPhone har ett SIM-kort tar du ut det och behåller det.
  • Behåll dina kablar och andra tillbehör när du får service.
  • Läs våra fullständiga instruktioner om hur du förbereder din iPhone för service.

Säkerhetskopiera din iPhone
Förbereda iPhone för service
Läs Apples integritetspolicy

Efter service

När du får tillbaka din iPhone från service kan det ha ett nytt operativsystem. Om din iPhone använder ett SIM-kort sätter du i det. Slå på iPhone och följ stegen som visas på skärmen. När du har slutfört installationen återskapar du dina data från säkerhetskopian.

Vi garanterar vår service och våra reservdelar i 90 dagar, eller den tid du har kvar av din Apple-garanti eller AppleCare, beroende på vilket som är längst. Detta gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentlagen.  Detta erbjuder vi varje gång du får service av oss eller en Apple-auktoriserad servicepartner.

Återskapa från en säkerhetskopia

Express Replacement Service

Vi vet hur mycket din iPhone betyder för dig. Om du behöver ersätta den direkt har Express Replacement Service snabb leveranstid. Vi kan skicka en ersättnings-iPhone direkt tillsammans med en förpackning för retur av din ursprungliga produkt.

Express Replacement Service är en förmån som ingår i AppleCare+. Den här tjänsten innebär att din ersättnings-iPhone levereras snabbare men den täcker inte kostnader för din produkt, som ersättnings- eller förseningsavgifter. Vi fastställer dessa avgifter när vi har fått in den ursprungliga enheten. Under tiden kan du börja använda din ersättnings-iPhone.

Läs mer om Express Replacement Service
Visa Apples reparationsavgifter