Express Replacement Service för iPad

Läs mer om servicealternativ, garanti och priser för iPad.

Vad är Express Replacement Service?

Vi vet hur mycket din iPad betyder för dig. Om du behöver ersätta den direkt har Express Replacement Service snabb leveranstid. Vi skickar dig omedelbart en iPad som ersättning och lägger med en returförpackning för din ursprungliga produkt. Under tiden kan du börja använda din ersättnings-iPad.  Din ersättnings-iPad har inga anpassningar, till exempel gravering.

Express Replacement Service är en förmån som ingår i ditt AppleCare+-avtal.

Läs mer om service för iPad

Hur mycket kostar Express Replacement Service?

Ditt AppleCare+-avtal omfattar Express Replacement Service. Du behöver bara stå för relaterade kostnader, exempelvis för avgifter för service när garantin inte gäller eller ersättningsavgifter, om de är tillämpliga.

Se Apples prislista för reparation och avgifter för Express Replacement Service

Hur snabbt går det med Express Replacement Service?

Du får en ersättnings-iPad med fabriksinställningar ungefär två till tre arbetsdagar efter din beställning.

Är min produkt berättigad till Express Replacement Service?

Express Replacement Service är en förmån som ingår i AppleCare+ och som är tillgänglig för de flesta iPad-relaterade problem.

Kontrollera vilken service och support du har rätt till
Kontakta Apple om Express Replacement Service
Läs villkoren för Express Replacement Service

Hur får jag tillgång till Express Replacement Service?

Kontakta en rådgivare hos Apple-supporten på webben eller via telefon om du vill beställa Express Replacement Service. Du får veta om din produkt är kvalificerad.

Kontrollera vilken service och support du har rätt till
Påbörja en Express Replacement Service-beställning

Hur returnerar jag min ursprungliga produkt?

Vi skickar dig en ersättnings-iPad tillsammans med förpackningsmaterial och instruktioner. Du måste returnera din ursprungliga iPad till oss inom 10 arbetsdagar efter beställningen för att undvika förseningsavgifter.

Läs mer om förseningsavgifter
Se Apples prislista för Express Replacement Service

Vad behöver jag göra före service?

• Säkerhetskopiera iPad med iCloud eller iTunes. Den här säkerhetskopian behöver du när du återskapar innehållet efter att du har fått din ersättningsprodukt.
  • Om din iPad har ett SIM-kort tar du ut det och behåller det.
  • Behåll kablar och övriga tillbehör.
  • Läs de fullständiga instruktionerna om hur du förbereder din iPad inför service.

Säkerhetskopiera din iPad
Följ anvisningarna för att skicka din iPad
Läs Apples integritetspolicy

Vilka andra avgifter måste jag betala?

När du beställer Express Replacement Service gör vi en tillfällig reservation på ditt betalkort motsvarande värdet på ersättningsenheten för din produkt. Denna reservation upphör om reparationen omfattas av garantin, en AppleCare-plan eller konsumentköplagen och vi får in den ursprungliga produkten i tid. I sådana fall behöver du inte betala reparationen eller några förseningsavgifter.

Om problemen inte omfattas av garantin, en AppleCare-plan eller konsumentköplagen, får du betala en avgift för service när garantin inte gäller. Om din iPad har allvarliga skador och är oreparerbar, debiterar vi dig ersättningsvärdet.

Situation

Relaterad avgift

Omfattas av garanti, en AppleCare-plan eller konsumentköplagen

Ingen avgift om felet täcks

Omfattas inte av garanti, en AppleCare-plan eller konsumentköplagen

Avgift för service när garantin inte gäller

Försenad retur (10–20 arbetsdagar)

Förseningsavgift

Ej returnerad

Ersättningsvärde

Oreparerbar

Ersättningsvärde

Se Apples prislista för reparation och avgifter för Express Replacement Service

Förseningsavgifter

När vi skickar dig en ersättnings-iPad via Express Replacement Service måste du returnera din ursprungliga iPad till oss inom 10 arbetsdagar. Efter 10 dagar debiterar vi dig ersättningsvärdet.

Om din ursprungliga iPad kommer in för sent tar vi bort debiteringen för ersättningsvärdet och debiterar en förseningsavgift. Som sen retur räknas mellan 10 och 20 arbetsdagar efter att vi skickat dig ersättningsprodukten.

Om din iPad är allvarligt skadad och är oreparerbar, eller om du aldrig skickar in den, debiteras du ersättningsvärdet.