iPad – Informationscenter för service

Läs mer om servicealternativ, garanti och priser för iPad.

Hur får jag min iPad lagad?

Apple erbjuder många sätt att få support och service för din iPad. Välj det som passar bäst för dig. Våra supportartiklar kan ge dig ett bättre svar på din fråga. Vi kan också hjälpa till med problem som spruckna skärmar eller batteriservice.

Läs Apple-supportartiklar

Kontakta oss

Kontakta oss om du vill prata med en av Apples supportexperter. Vi hjälper dig att ordna problemet eller boka service. Ha serienumret för din produkt, ditt Apple-ID och ditt lösenord i beredskap när du kontaktar oss.

Identifiera iPad-modell
Hitta produktens serienummer
Starta en supportbegäran

Skicka in den

Kontakta oss så skickar vi en låda för din iPad. Du kan skicka din iPad till oss så utför vi service eller byter den så snart som möjligt.

Starta en servicebegäran
Säkerhetskopiera din iPad och förbered den för service

Ta med den till butiken

Om du vill ha personlig hjälp kan du kontakta en Apple-auktoriserad servicepartner eller boka ett möte i en Apple Store-butik från webben. Se till att du kan ditt Apple-ID och lösenord inför mötet.

Hitta en Apple-auktoriserad servicepartner
Boka ett möte i Apple Store
Säkerhetskopiera din iPad och förbered den för service

Hur mycket kostar det?

Du behöver inte betala något om felet täcks av garantin, AppleCare+ eller konsumentköplagen. Om problemet inte omfattas kan du behöva betala för servicen.

Se priser för batteriservice från Apple när garantin inte gäller
Kontrollera din rätt till service och support

Hur lång tid tar det?

Reparationskälla

Ungefärlig tid

Skicka till Apple

3–5 arbetsdagar

Ta med till en Apple-auktoriserad servicepartner

Fråga din servicerepresentant

Ta med till ett möte på Apple Store

Upp till fem arbetsdagar

Ta med gravering vid byte

Upp till tio arbetsdagar

Beroende på var du får service kanske du kan kontrollera reparationens status online.

Kontrollera status för din servicebegäran

Rätt till service enligt Apples begränsade garanti

Apples begränsade garanti gäller för din iPad och dina tillbehör från Apple och omfattar tillverkningsdefekter i ett år från inköpsdatum för produkten. Apples begränsade garanti gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentköplagen.

Garantin gäller inte för skador som beror på olyckshändelser eller obehöriga ändringar. Komplett information finns i garantivillkoren. Du kan kontrollera din garantistatus på webben och uppdatera informationen om inköpsbeviset om vi har fel uppgifter i våra register.

Läs Apples begränsade garanti
Kontrollera din rätt till service och support
Uppdatera ditt inköpsbevis
Läs mer om konsumentköplagen

Kan jag köpa mer täckning för min iPad?

Med AppleCare+ får du expertsupport via telefon och extra täckning för maskinvaran i upp till två år från att du köpte din iPad. Dessutom täcker den upp till två incidenter av oavsiktliga skador. För varje fall får du betala en extraavgift. Om du inte köpte AppleCare+ till din iPad kan du köpa till det inom 60 dagar från köpet.

Du kan också ha rättigheter enligt konsumentköplagen. Apples begränsade garanti och AppleCare+ gäller utöver eventuella rättigheter enligt konsumentköplagen.

Läs mer om AppleCare+ för iPad

Service när garantin inte gäller

Garantin gäller inte för reparationer när:

• Din iPad är mer än ett år gammal
  • Din iPad har ett fel som inte omfattas av garantin eller konsumentköplagen, till exempel en oavsiktlig skada eller skador som beror på obehöriga ändringar

Vi kanske kan laga eller ersätta din iPad mot en avgift för service när garantin inte gäller. Din ersättnings-iPad är ny eller motsvarar en ny produkt vad gäller prestanda och pålitlighet. Apples begränsade garanti gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentköplagen.

Visa Apples avgifter när garantin inte gäller
Läs Apples begränsade garanti
Läs Apples reparationsvillkor

Batteriservice

Om batteriet har ett tillverkningsfel som omfattas av Apples begränsade garanti, AppleCare+ eller av konsumentköplagen, utför vi service utan någon extra kostnad. Vår garanti täcker inte slitage på batterier genom normal användning.

Vi kan behöva testa din produkt för att ta reda på vad problemet med ditt batteri beror på. Om din iPad inte omfattas av garantin har du möjlighet att byta den mot en avgift.

Om du har AppleCare+ och iPad bara klarar 80 procent eller mindre av sin ursprungliga kapacitet, ger vi service för din produkt utan kostnad.

Läs om hur du förlänger batteritiden
Se priser för batteriservice från Apple när garantin inte gäller
Läs mer om AppleCare+ för iPad

Skärmreparation

Om skärmen på din iPad blir skadad kan du ha möjlighet att byta din iPad mot en avgift när garantin inte gäller. Oavsiktlig skada täcks inte av Apples garanti. Om skärmen har spruckit på grund av en tillverkningsdefekt gäller Apples garanti och konsumentköplagen.

Kostnaden för att utföra service på en skadad skärm beror på vilken iPad-modell du har och om den omfattas av AppleCare+.

AppleCare+ för iPad omfattar upp till två incidenter av oavsiktliga skador, var och en mot en extraavgift. Du kan använda en incident för en skärmskada. Om du inte har AppleCare+ tillämpas avgiften när garantin inte gäller.

Visa priser för Apples service
Boka service
Läs mer om AppleCare+ för iPad

Apple-tillbehör

Tillbehör från Apple omfattas av vår garanti och konsumentköplagen. Tillbehör som kom i samma förpackning som din produkt omfattas också av AppleCare+. Kontakta Apple eller en Apple-auktoriserad servicepartner om du vill ha mer information om service.

Läs Apples begränsade garanti för tillbehör
Kontakta Apple-supporten
Hitta en Apple-auktoriserad servicepartner

Förbereda en iPad för service

• Säkerhetskopiera din iPad med iTunes eller iCloud. Du måste ha säkerhetskopian för att kunna återskapa innehållet om vi behöver återställa eller ersätta din iPad.
  • Försäkra dig om att du har ditt Apple-ID och ditt lösenord.

Om du ska lämna in din iPad vidtar du dessa ytterligare steg:

• Om din iPad har ett SIM-kort tar du ut det och behåller det.
  • Behåll dina kablar och andra tillbehör när du får service.
  • Läs våra fullständiga instruktioner om hur du förbereder din iPad för service.

Säkerhetskopiera din iPad
Förbereda en iPad för service
Läs Apples integritetspolicy

Efter service

När du får tillbaka din iPad återskapar du dina data från säkerhetskopian.

Vi garanterar vår service och våra reservdelar i 90 dagar, eller den tid du har kvar av din Apple-garanti eller AppleCare, beroende på vilket som är längst. Detta erbjuder vi varje gång du får service av oss eller en Apple-auktoriserad servicepartner. Detta gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentköplagen.

Återskapa från en säkerhetskopia

Express Replacement Service

Vi vet hur mycket din iPad betyder för dig. Om du behöver ersätta den direkt har Express Replacement Service snabb leveranstid. Vi skickar dig omedelbart en iPad som ersättning och lägger med en returförpackning för din ursprungliga produkt.

Express Replacement Service ingår som en förmån i AppleCare Protection Plan eller AppleCare+. Den här tjänsten innebär att din ersättnings-iPad levereras snabbare men den täcker inte kostnader för din produkt, som ersättnings- eller förseningsavgifter. Vi fastställer dessa avgifter när vi har fått in den ursprungliga enheten. Under tiden kan du börja använda din ersättnings-iPad.

Läs mer om Express Replacement Service
Visa Apples serviceavgifter