Så här skapar du ett nytt Apple-ID

Du kan komma åt alla Apple-enheter och tjänster, till exempel iCloud, App Store med flera, med ditt Apple-ID.

Är du inte säker på om du har ett Apple-ID eller har du glömt det? Du kanske kan logga in på din enhet eller på webben med en e-postadress eller ett telefonnummer som du använder med Apples tjänster.

När du är inloggad på din enhet kan du hitta och lägga till ytterligare e-postadresser och telefonnummer som du kan använda för att logga in på ditt Apple-ID. Öppna Inställningar (eller Systeminställningar), välj ditt namn och välj sedan Inloggning och säkerhet för att visa dessa alternativ.

Läs om hur du skapar ett Apple‑ID för ditt barn

Skapa ditt Apple-ID på iPhone, iPad eller Apple Vision Pro

Du kan skapa ett nytt Apple-ID när du ställer in din enhet eller ställa in det senare i App Store.

Skapa ett Apple‑ID när du ställer in din enhet

1. Tryck på Har du glömt ditt lösenord eller har du inte något Apple‑ID?

2. Tryck på Skapa ett kostnadsfritt Apple-ID.

iPhone-skärm som visar alternativet att välja Skapa ett gratis Apple‑ID
  3. Ställ in din födelsedag och ange ditt namn. Tryck på Nästa.

4. Tryck på Använd nuvarande e-postadress eller på Få gratis e-postadress för iCloud.

5. Följ stegen på skärmen för att verifiera din e-postadress, skapa ett starkt lösenord, ange region för din enhet och ställa in tvåfaktorsautentisering. Om du väljer att hoppa över detta steg uppmanas du att göra det senare i Inställningar.

Skapa ett Apple‑ID med hjälp av App Store på din enhet

1. Öppna App Store och tryck på knappen Mitt konto.

2. Tryck på Skapa nytt Apple-ID. Om det här alternativet inte visas måste du kontrollera att du är utloggad från iCloud.

iPhone-skärm som visar alternativet Logga in med Apple‑ID
  3. Följ stegen på skärmen för att ange en e-postadress, skapa ett starkt lösenord och ställa in enhetens region. Den e-postadress du anger blir ditt nya Apple-ID.*

4. Ange din betalningsmetod och faktureringsinformation och tryck sedan på Nästa. Du kan även välja Inget. Du debiteras inte förrän du gör ett köp.

5. Bekräfta ditt telefonnummer. Det hjälper dig att verifiera din identitet och återställa ditt konto om det behövs. Tryck på Nästa.

6. Kontrollera om du har fått ett verifieringsmeddelande från Apple i din inkorg och verifiera din e-postadress.

När du har verifierat din e-postadress kan du använda ditt Apple‑ID till att logga in på App Store och andra Apple-tjänster som iCloud.

* I Fastlandskina kan du behöva ange ett mobilnummer som börjar på +86 för ditt Apple-ID. Du kan ändra numret senare, eller ändra land eller region till en plats som inte kräver det. Det här numret används bara för verifiering.

Apple-ID:n kan skapas på en iOS-enhet med iOS 9 eller senare.

Skapa ett Apple‑ID på Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar. I tidigare versioner av macOS väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Logga in med ditt Apple-ID från sidofältet. I tidigare versioner av macOS klickar du på Logga in.

3. Klicka på Skapa Apple-ID och följ sedan stegen på skärmen för att ange en e-postadress, skapa ett starkt lösenord och ställa in enhetens region. Den e-postadress du anger blir ditt nya Apple-ID.*

Mac-skärm som visar länken Skapa Apple‑ID att klicka
  4. Ange din betalningsmetod och faktureringsinformation och tryck sedan på Fortsätt. Du kan även välja Inget. Du debiteras inte förrän du gör ett köp.

5. Kontrollera om du har fått ett verifieringsmeddelande från Apple i din inkorg och verifiera din e-postadress.

När du har verifierat din e-postadress kan du använda ditt nya Apple-ID för att logga in i App Store och andra Apple-tjänster, till exempel iCloud.

* I Fastlandskina kan du behöva ange ett mobilnummer som börjar på +86 för ditt Apple-ID. Du kan ändra numret senare, eller ändra land eller region till en plats som inte kräver det. Det här numret används bara för verifiering.

Apple-ID:n kan skapas på en Mac med OS X Capitan eller senare.

Skapa ett Apple‑ID på en Windows-dator

Du kan skapa ett Apple‑ID i Apple TV-appen, Apple Music-appen eller iTunes för Windows på en Windows-dator.

I Apple TV-appen eller Apple Music-appen

1. Klicka på Logga in längst ned i sidofältet.

2. Klicka på Logga in.

3. Klicka på Skapa nytt Apple‑ID.

4. Följ stegen på skärmen för att ange en e-postadress, skapa ett starkt lösenord och ställa in enhetens region. Den e-postadress du anger blir ditt nya Apple-ID.*

5. Ange din betalningsmetod och faktureringsinformation och tryck sedan på Fortsätt. Du debiteras inte förrän du gör ett köp. Du kan också välja Inget, men då kan du inte köpa något förrän du anger en betalningsmetod.

6. Kontrollera om du har fått ett verifieringsmeddelande från Apple i din inkorg och verifiera din e-postadress.

* I Fastlandskina kan du behöva ange ett mobilnummer som börjar på +86 för ditt Apple-ID. Du kan ändra numret senare, eller ändra land eller region till en plats som inte kräver det. Det här numret används bara för verifiering.

I iTunes för Windows

1. Öppna iTunes för Windows.

2. Välj Konto > Logga in i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret. Klicka sedan på Skapa nytt Apple-ID.

3. Följ stegen på skärmen för att ange en e-postadress, skapa ett starkt lösenord och ställa in enhetens region. Den e-postadress du anger blir ditt nya Apple-ID.*

4. Ange din betalningsmetod och faktureringsinformation och tryck sedan på Fortsätt. Du debiteras inte förrän du gör ett köp. Du kan också välja Inget, men då kan du inte köpa något förrän du anger en betalningsmetod.

5. Kontrollera om du har fått ett verifieringsmeddelande från Apple i din inkorg och verifiera din e-postadress.

* I Fastlandskina kan du behöva ange ett mobilnummer som börjar på +86 för ditt Apple-ID. Du kan ändra numret senare, eller ändra land eller region till en plats som inte kräver det. Det här numret används bara för verifiering.

Skapa ett Apple‑ID på en annan enhet

Vanligtvis kan du följa anvisningarna som visas på skärmen för att skapa ett Apple‑ID på en Apple TV, Android-enhet, smart-TV eller strömmande enhet. Du får ange ditt fullständiga namn, ditt födelsedatum, en e-postadress och en betalningsmetod. Om du ställer in Apple TV-appen på din smart-tv omdirigeras du kanske till activate.apple.com för att skapa ett Apple‑ID. Du kan också följa stegen nedan för att skapa ditt Apple-ID på webben.

Skapa ett Apple‑ID på webben

1. Gå till appleid.apple.com och klicka på Skapa ditt Apple-ID.

Webbskärm som visar länken för Skapa ditt Apple‑ID
  2. Följ stegen på skärmen för att ange en e-postadress, skapa ett starkt lösenord och ställa in enhetens region. Den e-postadress du anger blir ditt nya Apple-ID.*

3. Ange ett telefonnummer som du alltid har tillgång till.

4. Markera kryssrutorna om du vill prenumerera på Apple-uppdateringar. Då får du uppdateringar om senaste nytt, mjukvara, produkter och tjänster från Apple.

5. Klicka på Fortsätt.

6. Följ stegen på skärmen för att verifiera din e-postadress och ditt telefonnummer.

När du har verifierat din e-postadress kan du använda ditt nya Apple-ID till att logga in i App Store och andra Apple-tjänster, till exempel iCloud.

* I Fastlandskina kan du behöva ange ett mobilnummer som börjar på +86 för ditt Apple-ID. Du kan ändra numret senare, eller ändra land eller region till en plats som inte kräver det. Det här numret används bara för verifiering.

Om du ser ett meddelande om att du måste logga in på iTunes

Om du skapat ett Apple‑ID på webben och ser ett meddelande om att du måste logga in på iTunes följer du stegen nedan för din enhet:

• På en iPhone eller iPad: Öppna Inställningar och tryck sedan på Logga in på [enhet]. Sedan loggar du in med ditt Apple‑ID.

• På en Mac: Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och välj sedan Apple‑ID och logga in med ditt Apple‑ID.

• På Apple TV: Logga in på App Store eller andra Apple-tjänster med ditt Apple‑ID. Du kan också öppna Inställningar och sedan trycka på Användare och konton. Välj Lägg till standardanvändare eller Lägg till ny användare och logga in med ditt Apple‑ID. Följ sedan stegen som visas.

• en Android-enhet: Gå till tv.apple.com/se eller music.apple.com/se och logga in med ditt Apple‑ID.

• På en pc: Gå till Microsoft Store. Hämta och installera sedan iTunes, Apple TV-appen eller Apple Music-appen och logga in med ditt Apple‑ID.

Tillgänglighet i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region.