Om din iPod touch inte startar eller verkar låst

Läs om vad du kan göra om skärmen på din iPod touch har låst sig eller inte svarar när du trycker på den, eller fastnar när du startar den.

Om skärmen är svart eller låst

Följ stegen för din enhet.

På din iPod touch (7:e generationen)

1. Håll in både den övre knappen och volymsänkningsknappen tills Apple-logotypen visas.
    En iPod touch med pilar som pekar på sidoknappen och volymsänkningsknappen.
  2. Om din iPod touch inte slås på följer du dessa steg för att kontrollera din hårdvara och ladda din enhet. Du kan behöva ladda i upp till en timma.
  3. Om din iPod touch fortfarande inte går att slå på kontaktar du Apple-supporten.

På din iPod touch (6:e generationen) eller tidigare

1. Håll in både hemknappen och den övre knappen tills Apple-logotypen visas.
    En iPod touch med pilar som pekar på hemknappen och den övre knappen.
  2. Om din iPod touch inte slås på följer du dessa steg för att kontrollera din hårdvara och ladda din enhet. Du kan behöva ladda i upp till en timma.
  3. Om din iPod touch fortfarande inte går att slå på kontaktar du Apple-supporten.

Om det går att slå på din iPod touch men den fastnar vid start

Om du ser Apple-logotypen eller en röd eller blå skärm under starten, prova dessa steg:

1. Anslut din iPod touch till en dator. Öppna Finder på en Mac med macOS Catalina. Öppna iTunes på en Mac med macOS Mojave eller tidigare eller på en pc. Se vilken version av macOS din Mac-dator har.
  2. Leta rätt på din enhet på datorn.
  3. Följ dessa steg medan din enhet är ansluten:
    • På din iPod touch (7:e generationen): Håll in både den övre knappen och volymsänkningsknappen.
      En iPod touch med pilar som pekar på sidoknappen och volymsänkningsknappen.
    • På din iPod touch (6:e generation) eller tidigare: Håll in både hemknappen och den övre knappen.
      En iPod touch med pilar som pekar på hemknappen och den övre knappen.
  4. Håll ned knapparna tills skärmen för återställningsläget visas.
    En iPod touch visar återställningsskärmen.
  5. När du får välja mellan att återskapa eller uppdatera väljer du att uppdatera.
    Ett Finder-fönster visar en markör med valet att uppdatera eller återställa din iPod touch. Uppdatering har valts.
  6. Din dator hämtar mjukvaran för enheten. Om det tar mer än 15 minuter lämnar enheten återställningsläget. Upprepa stegen 2 till 4.

Om du behöver mer hjälp

Kontakta Apple-supporten för att beställa service.