Bevara eller flytta data för Apple Configurator

Läs om hur du säkerhetskopierar och återskapar data från Apple Configurator.

Du kan behöva installera om macOS på din Apple Configurator-arbetsstation eller migrera till en ny arbetsstation. Så här ser du till att du kan fortsätta att övervaka samma iOS-enheter.

Så här säkerhetskopierar du dina data

Innan du installerar om macOS eller flyttar till en ny arbetsstation säkerhetskopierar du dina Apple Configurator-data:

1. Öppna Apple Configurator på din arbetsstation.

2. Välj Inställningar från Apple Configurator-menyn.

3. Klicka på Organisationer.

4. Välj organisation, klicka på kugghjulsknappenKugghjulssymbol och välj sedan Exportera organisation.

5. Ange ett lösenord för att skydda organisationsfilen.

6. Ange ett filnamn och en plats för att spara filen och klicka sedan på Spara.

Förvara organisationsfilen på en säker plats tills du är redo att återskapa dina data.

Återskapa data

När du installerar om macOS eller konfigurerar din nya arbetsstation följer du dessa steg för att importera dina organisationsdata:

1. Öppna Apple Configurator på din arbetsstation.

2. Välj Inställningar från Apple Configurator-menyn.

3. Klicka på Organisationer.

4. Välj organisation, klicka på kugghjulsknappenKugghjulssymbol och välj sedan Importera organisation.

5. Välj organisationsfilen som du sparade och klicka sedan på Importera.

6. Ange lösenordet som du använde för att skydda filen och klicka sedan på Skicka.

Nu kan du fortsätta att övervaka enheter som konfigurerades på den ursprungliga arbetsstationen.

Säkerhetskopiera andra data

Om du behöver bevara andra data, som Blueprints eller iOS-mjukvarubilder, säkerhetskopierar och återskapar du följande mappar:

Ritningar eller iOS-mjukvarubilder

~/Library/Group Containers/K36BKF7T3D.group.com.apple.configurator/

Preferenser

~/Library/Containers/com.apple.configurator.ui/

Säkerhetskopiering av enheter

~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/

Enhetstillförlitlighet och parkopplingsinformation

/var/db/lockdown

~/Library/Keychains/login.keychain-db

Konfigurationsprofiler

Sökväg väljs vid spara och kan variera.