Lägga till ett smart hemtillbehör i appen Hem

Lägg till HomeKit och Matter-tillbehör till appen Hem och organisera dem sedan efter rum eller zon för att enkelt kontrollera olika delar av ditt hem.

Innan du börjar

Lägga till tillbehör

Ordna tillbehör efter rum och zon

Innan du börjar

Lägga till tillbehör

När du tilldelar din Apple TV ett rum visas den automatiskt i det rummet i appen Hem. Om du vill lägga till andra tillbehör i appen Hem använder du din iPhone eller iPad. Du kan inte lägga till tillbehör i appen Hem på Mac.

Lägga till din Apple TV i appen Hem

1. Öppna Inställningar på din Apple TV.

2. Välj Användare och konton > Standardanvändare. Se till att ditt namn är valt och att du är inloggad på iCloud med det Apple-ID som du använde för att ställa in dina tillbehör i appen Hem.

3. Gå tillbaka till Inställningar och välj sedan AirPlay och HomeKit.

4. Rulla ned och välj Rum, välj sedan ett rum eller lägg till ett nytt rum.

Rum visas under HomeKit på skärmen AirPlay och HomeKit i Apple TV-inställningarna

Lägga till andra tillbehör i appen Hem

1. Slå på ditt tillbehör* och se till att det finns i närheten.

2. Öppna appen Hem på din iPhone eller iPad och tryck på Lägg tillNo alt supplied for Image .

3. Tryck på Lägg till tillbehör.

Lägg till tillbehör visas inte förrän du har tryckt på Lägg till
  4. Följ anvisningarna för att skanna en kod eller håll enheten nära tillbehöret för att lägga till den.

Om du lägger till ett Matter-tillbehör som tidigare var parkopplat med en annan app trycker du på Fler alternativ och väljer sedan ditt tillbehör.

5. Tryck på ditt tillbehör när det visas. Om du får frågan om att lägga till tillbehöret i nätverket trycker du på Tillåt.

6. Tilldela ditt tillbehör ett rum och namnge det för att hjälpa dig att identifiera och styra det.

7. Tryck på Fortsätt och sedan på Klar.

Styra dina tillbehör med Siri

Använda och hantera dina tillbehör i appen Hem på alla dina enheter

*Samsung AirPlay-kompatibla smart-tv-apparater har inte stöd för HomeKit och kan inte läggas till i appen Hem.

Om en varning säger att tillbehöret redan har lagts till

Meddelandet Tillbehöret har redan lagts till med instruktionerna ”För att lägga till det här tillbehöret i ditt hem måste du nollställa det först” visas på iPhone

Om en varning säger att tillbehöret redan har lagts till i ditt hem, eller om tillbehöret tidigare använts i ett annat hem, kan du behöva nollställa tillbehöret. Läs i tillbehörets handbok, ring tillverkaren eller gå till tillverkarens webbplats för att ta reda på mer.

Ordna tillbehör efter rum och zon

Ordna dina tillbehör efter rum för att hålla koll på var dina tillbehör finns och styra rum med Siri. Du kan även gruppera rum i en zon, exempelvis övervåningen eller undervåningen.

Lägga till ett rum

1. Öppna appen Hem och tryck eller klicka på Lägg tillNo alt supplied for Image.

2. Välj Lägg till rum.

Lägg till rum visas i mitten av ”Lägg till”-alternativen på iPhone
  3. Ge ditt rum ett namn och tryck eller klicka sedan på Spara.

Tilldela ett rum tillbehör

1. Öppna appen Hem och tryck eller klicka på ditt tillbehör, tryck eller klicka sedan på knappen InställningarNo alt supplied for Image.

2. Tryck eller klicka på Rum.

En fläkt är tilldelad vardagsrummet
  3. Välj ett rum och tryck eller klicka sedan på StängNo alt supplied for Image för att spara.

Spela och styra musik i hela ditt hem med Siri

Ordna rum till en zon

Gruppera rum i en zon, som på övervåningen eller nedervåningen, för att enkelt styra olika områden i ditt hem med Siri.

1. Öppna appen Hem och tryck eller klicka sedan på rummets namn för att öppna rummet.

2. Tryck eller klicka på knappen MerNo alt supplied for Image och välj Rumsinställningar.

Rumsinställningar visas under Heminställningar när du har tryckt eller klickat på knappen Mer
  3. Tryck eller klicka på Zon.

4. Välj en föreslagen zon eller välj Skapa nytt och ge din nya zon ett namn.

5. Tryck eller klicka på Klar.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.