Så här återställer du din iPhone, iPad eller iPod touch till fabriksinställningar

Läs om hur du raderar information från din iPhone, iPad eller iPod touch och återställer enheten till fabriksinställningarna.

Om du även behöver radera din Apple Watch på ett säkert sätt kan du använda följande steg för att ta bort parkopplingen mellan dina enheter.

Säkerhetskopiera din enhet

Se till att säkerhetskopiera din enhet så att du kan återskapa informationen senare.

Tryck på Inställningar > Allmänt > Överför eller Nollställ [enhet]

Tryck på Radera allt innehåll och inställningar.

Tap Erase All Content and Settings

Om du uppmanas till det anger du lösenkoden eller lösenordet till Apple-ID

Har du glömt din lösenkod eller lösenordet till ditt Apple-ID?

Bekräfta att du vill radera din enhet

Om du har ett eSIM kan du välja att radera ditt eSIM eller behålla det. Om du raderar ditt eSIM måste du kontakta din operatör för att återaktivera ditt mobilabonnemang.

Bekräfta att du vill radera din enhet

Vänta på att enheten raderas

Det kan ta några minuter att radera uppgifterna helt.

Om du inte kan radera din iPhone, iPad eller iPod touch

Om du fortfarande behöver hjälp kan du kontakta Apple-supporten.