Om din Apple Watch inte laddas eller startas

Läs om hur du tar reda på om din Apple Watch laddas och få hjälp med laddningsproblem.

Ta reda på om din Apple Watch laddas

När du ansluter din Apple Watch till laddningskabeln och strömuttaget visas en blixtblixt på skärmen.

Om din Apple Watch med watchOS 9 eller senare använder strömsparläge visas alla symboler, tid och dag nedan i gult.

watchos8-serien7-statusladdningwatchos8-serien7-watch-laddar-vertikal-nattduksbord-lägewatchos8-series7-battery-charging

Om din klocka behöver laddas visas en röd blixtblixt på skärmen. (Du kan behöva trycka på sidoknappen för att urtavlan ska visas.) När klockan laddas ändras den röda blixtenblixt till en röd blixt inuti en cirkel. Om skärmen är tom eller om symbolen för laddningskabeln visas på skärmen ska du ladda din klocka

watchos-10-series-7-battery-lowwatchos-10-series-7-battery-low-chargingwatchos-10-series-7-need-to-charge-watch

Få hjälp om din Apple Watch inte laddas

Om din Apple Watch inte laddar eller om ett meddelande visas på klockan om att det inte går att ladda klockan med tillbehöret provar du följande tips:

• Kontrollera att du använder Apples magnetiska snabbladdningskabel eller usb-C magnetiska snabbladdningskabel som levererades med din Apple Watch.

• Kontrollera att du har anslutit Apples magnetiska laddningskabel eller usb-C magnetiska snabbladdningskabel ordentligt till USB-strömadaptern och kontrollera sedan att adaptern är ordentligt ansluten till ett eluttag.

• Om du använder ett laddningsställ från en tredje part ska du använda laddningskabeln som kom i lådan med din Apple Watch.

• Ta bort all plastförpackning från båda sidorna av laddaren.

apple-watch-cable-plastic
  • Se till att baksidan på din Apple Watch och den magnetiska laddaren är rena.

• Sätt tillbaka baksidan av din Apple Watch på laddaren. När laddarens magneter är i inriktade med din Apple Watch bör en grön eller gul blixtgrön eller gul blixt visas på urtavlan.*

• Försök att använda en annan Apple Watch magnetisk laddningskabel och en annan USB-strömadapter. Om batteriet har laddats ur i din Apple Watch kan du behöva vänta ett par minuter innan en blixtblixt visas efter att du har börjat ladda den.

• Om din Apple Watch fortfarande inte laddas tvingar du fram en omstart. Tryck på och håll in både sidoknappen och Digital Crown i minst 10 sekunder, eller tills Apple-logotypen visas.

*Om du använder den magnetiska laddningsdockan till Apple Watch eller Apples MagSafe Duo-ladare med en större Apple Watch-modell (44 mm, 45 mm eller 49 mm), kan du behöva justera laddarens position. Justera laddaren i en annan vinkel eller lägg den helt platt för att se till att magneterna i laddaren är inriktade med magneterna i klockan. Om du har en Apple Watch Ultra eller senare och den inte går att ansluta till de här laddningsenheterna ens när de ligger platt, kan du försöka ta bort klockans armband innan du placerar klockan på laddaren.

Läs mer

Om du fortfarande behöver hjälp kan du kontaktar du Apple-supporten.