Identifiera förfalskade eller icke-certifierade tillbehör för Lightning-kontakter

Apple rekommenderar att du bara använder tillbehör som Apple har certifierat och som är märkta med MFi. Läs om problemen som förfalskade eller icke-certifierade Lightning-tillbehör kan orsaka och hur du känner igen sådana tillbehör.

Om du använder ett förfalskat eller icke-certifierat Lightning-tillbehör kan du drabbas av följande problem:

• Din iOS-enhet kan skadas
  • Kabeln kanske skadas lätt
  • Kontakten kanske trillar av, blir väldigt varm eller inte passar som den ska i enheten
  • Du kanske inte kan synka eller ladda enheten

Jämför förpackningen och texten på kabeln

När du ska kontrollera om kablar och tillbehör är förfalskade eller icke-certifierade tittar du noga på både förpackningen och på själva tillbehöret. Certifierade tillbehör från tredje part har MFi-logotypen på förpackningen:

Vissa tillbehör kan ha en tidigare version av MFi-logotypen:

En Lightning-till-usb-kabel från Apple har texten ”Designed by Apple in California” och antingen ”Assembled in China”, ”Assembled in Vietnam” eller ”Indústria Brasileira” på kabeln cirka 18 cm från usb-kontakten. Ett serienummer på 12 siffror visas i slutet av den här texten.

Jämför kontakter och lasergravyrer

Med hjälp av Lightning-kontakten, usb-kontakten och lasergravyren kan du identifiera förfalskade eller icke-certifierade Lightning-tillbehör. Jämför bilderna nedan av certifierade Apple-tillbehör och förfalskade eller icke-certifierade Lightning-tillbehör. De här är bara några exempel på förfalskade produkter. Det finns fler.

Lightning-till-usb-kabel, Lightning-kontaktsidan

Här är några exempel på Lightning-kontaktsidan av en Lightning-till-usb-kabel. De tre första kommer från Apple medan de övriga är förfalskade eller icke-certifierade.

Lightning-till-usb-kabel från Apple

Ett stycke
Slät yta
Runda, släta, guld- eller silverfärgade kontakter

Enhetlig längd och bredd på Apple-kontakten (7,7 mm × 12 mm)

Grå-/metallfärgat kontaktinlägg

Förfalskad eller icke-certifierad Lightning-till-usb-kabel

Inte i ett stycke
Sträv eller ojämn yta
Kantiga kontakter med ojämn yta

Varierar i bredd, längd eller tjocklek

Vitt eller svart kontaktinlägg

Lightning-till-usb-kabel, usb-kontaktsidan

Här är några exempel på usb-kontaktsidan av Lightning-till-usb-kabeln. De fyra första kommer från Apple medan nästa uppsättning är förfalskade eller icke-certifierade.

Lightning-till-usb-kabel från Apple

Förreglingarna på usb-höljet är trapetsformade
Förreglingarna sitter på samma avstånd från kanten

Usb-kontakterna är guldpläterade

Usb-ytan är jämn och slät
Usb-kontaktens hölje är plant

Ytan på isoleringen på usb-kontakten är jämn och plan

Förfalskad Lightning-till-usb-kabel

Usb-kapslingens förreglingar har raka vinklar
Förreglingarna sitter på olika avstånd från kanten

Usb-kontakterna är silverpläterade

Usb-ytan är ojämn eller grov
Usb-kontaktens hölje har en spärrhake eller ett låsjack

Isoleringen på usb-kontakten har jack eller fördjupningar

Lightning-till-30-stiftsadapter

Här är några exempel på Lightning-till-30-stiftsadaptern. Den första kommer från Apple medan de övriga är förfalskade.

Lightning-till-30-stiftsadapter från Apple

Symbolen för 30-stiftsdockningskontakten är lasergraverad och tydlig
Anslutningen mellan adapterhöljet och Lightning-kontakten är kant i kant

Förfalskad Lightning-till-30-stiftsadapter

Lasergravyren är suddig eller saknas helt
Glapp eller kant mellan adapterhöljet och Lightning-kontakten
Avvikelser i utseendet på Lightning-kontakten

Lightning-till-mikro-usb-adapter

Här är några exempel på Lightning-till-mikro-usb-adaptern. Den första kommer från Apple medan de övriga är förfalskade eller icke-certifierade.

Lightning-till-mikro-usb-adapter från Apple

Lasergraverad usb-symbol
Anslutningen mellan adapterhöljet och Lightning-kontakten är kant i kant

Förfalskad Lightning-till-mikro-usb-adapter

Usb-symbolen är tryckt eller saknas helt
Glapp eller kant mellan adapterhöljet och Lightning-kontakten
Avvikelser i utseendet på Lightning-kontakten

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.