Kräva ett lösenord för köp i App Store och i iTunes

Du kan kräva att lösenordet anges för varje köp eller var 15:e minut.

Du kan välja hur ofta du vill ange ditt lösenord när du köper innehåll (inklusive köp inuti appar) från App Store och iTunes Store:

• Kräv alltid – Varje gång du gör ett köp kommer du att bli ombedd att ange ditt lösenord, även om du är inloggad med ditt Apple-ID.

• Kräv efter 15 minuter – Om du skrev in ditt lösenord inom de senaste 15 minuterna kommer du inte att bli ombedd att ange ditt lösenord igen.

Följ stegen nedan och stäng av lösenordsskyddet för gratis innehåll om du inte vill ange lösenordet när du hämtar sådant innehåll.

Kräv ett lösenord på din iPhone eller iPad

1. Öppna appen Inställningar.

2. Tryck på ditt namn.

3. Tryck på Medier och köp.

4. Tryck på Lösenordsinställningar och välj sedan den inställning du vill ha.

Om du inte ser Lösenordsinställningar har du aktiverat Face ID eller Touch ID för köp i App Store och iTunes. För att ändra detta går du tillbaka till Inställningar, trycker på ”Face ID och lösenkod” eller ”Touch ID och lösenkod” och stänger sedan av Face ID eller Touch ID bredvid iTunes och App Store.

Kräva ett lösenord på din Mac

1. På din Mac väljer du Apple-menyn () högst upp på skärmen och väljer sedan Systeminställningar eller Systeminställningar.

2. Klicka på Apple-ID eller ditt namn.

3. Klicka på Medier och köp.

4. Välj de inställningar du vill ha för gratis hämtning och köp. Om du har Touch ID aktiverat för köp visas inte den här menyn.

Om du använder en äldre version av macOS öppnar du iTunes, väljer iTunes > Inställningar och klickar sedan på fliken Affär.

Kräva ett lösenord på din pc

1. Öppna iTunes på din pc.

2. Välj Redigera längst upp i iTunes-fönstret och välj sedan Inställningar.

3. Klicka på fliken Affär.

4. Välj de inställningar du vill ha för köp och gratis nedladdningar.

Kräva ett lösenord på din Apple TV 4K eller Apple TV HD

1. Välj Inställningar på hemskärmen.

2. Välj Användare och konton.

3. Välj kontot med [ditt namn].

4. Under Kräv lösenord väljer du de inställningar du vill ha för köp och gratis hämtning.

Kräva ett lösenord på din Apple TV (3:e generationen)

1. På hemskärmen väljer du Inställningar > iTunes Store > Logga in.

2. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord.

3. När du har klickat på Skicka ser du en skärm med frågan ”Spara lösenordet?” Välj den nivå på lösenordsskydd du föredrar:

• Välj Ja om du vill att din Apple TV ska komma ihåg ditt lösenord för köp så länge som du är inloggad med ditt Apple-ID.

• Välj Nej om du vill ange ditt lösenord varje gång du gör ett köp i iTunes Store.

Om du vill ändra dina lösenordsinställningar loggar du ut och följer sedan stegen ovan för att logga in igen.

Om att stänga av lösenordsskydd

Du kan inte stänga av lösenordsskyddet för betalat innehåll på din iPhone, iPad, eller dator helt. På Apple TV kan du stänga av lösenordsskydd för både kostnadsfritt och betalat innehåll.

Om du aktiverade Touch ID eller Face ID för köp i App Store eller iTunes Store kommer du behöva använda Touch ID eller Face ID för varje hämtning, även om innehållet är kostnadsfritt.

Hantera vad barn köper och hämtar

Om du använder Familjedelning kan du använda Be om köp för att bestämma vad barn köper. När ett barn ber om att köpa innehåll eller hämta kostnadsfritt innehåll kan familjesamordnaren godkänna eller neka begäran.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.