Hantera och använda ditt Apple-ID

Ditt Apple-ID är det konto som du använder för att få åtkomst till Apples tjänster, till exempel App Store, Apple Music, iCloud, iMessage och FaceTime. Du kan logga in på alla Apples tjänster med ett enda Apple-ID och lösenord.

Logga in med ditt Apple-ID

Använd samma Apple-ID varje gång du uppmanas att logga in på en Apple-enhet eller eller en Apple-tjänst. Du kan logga in med ditt Apple-ID eller med andra e-postadresser eller telefonnummer som finns på ditt Apple ID-konto. Du kan hitta dessa ytterligare e-postadresser och telefonnummer i Inställningar (eller Systeminställningar) > ditt namn > Inloggning och säkerhet.

Om du inte har ett Apple-ID kan du läsa om hur du skapar ett nytt Apple-ID.

Du kan använda ditt Apple-ID till att:

• Automatiskt ställa in alla dina Apple-tjänster när du ställer in en ny enhet och loggar in med ditt Apple-ID.

• Hålla ditt personliga innehåll uppdaterat på alla dina enheter med iCloud.

• Logga in på iTunes Store, Bokhandel och App Store för att genomföra köp och komma åt tidigare köp.

• Logga in på Meddelanden och FaceTime1 för att prata och sms:a med vänner och familj.

• Logga in på appar och webbplatser från tredje part med Logga in med Apple.

Se en lista över andra -funktioner och tjänster som använder ditt Apple-ID.

Hantera ditt Apple-ID

Eftersom ditt Apple-ID används för alla dina enheter och tjänster är det viktigt att din kontoinformation är uppdaterad. Logga bara in på appleid.apple.com2 när som helst för att hantera ditt konto:

Du kan också läsa om hur du hanterar din betalningsinformation på din iPhone, iPad eller Mac.

Hjälp oss att skydda ditt konto

Säkerheten och integriteten för ditt Apple-ID är viktig för oss. Det här är några saker som du kan göra för att se till att ditt konto är säkert och privat:

1. FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

2. Beroende på hur du skapade ditt Apple-ID kan du behöva ge mer information eller ändra ditt användarnamn för Apple-ID från ett mobiltelefonnummer till en e-postadress.

3. I Fastlandskina och Indien kan du använda ditt telefonnummer som ditt Apple‑ID. I Fastlandskina kan du behöva ange ett mobilnummer som börjar på +86 för ditt Apple-ID. Du kan ändra numret senare, eller ändra land eller region till en plats som inte kräver det. Det här numret används bara för verifiering.