Om det inte går att installera eller uppdatera iTunes för Windows

Om du inte kan installera iTunes på din Windows-dator eller om du ser ”error 2” eller ”Apple Application Support was not found” efter att du har installerat mjukvaran följer du stegen nedan.

Kontrollera att du har loggat in på datorn som administratör

Om du är osäker på om du har ett administratörskonto läser du om hur du gör för att logga in som administratör.

Du kan också titta efter i datorns hjälpsystem, kontakta it-avdelningen eller besöka support.microsoft.com om du behöver mer hjälp.

Installera de senaste Windows-uppdateringarna från Microsoft

Du kan hämta de senaste uppdateringarna genom att besöka webbplatsen Microsoft Windows Update.

Om du inte kan installera uppdateringarna och behöver mer hjälp använder du datorns hjälpsystem, kontaktar it-avdelningen eller besöker support.microsoft.com/sv-se

Hämta den senaste versionen av iTunes som stöds från Microsoft Store

Gå till Microsoft Store för att hämta den senaste versionen av iTunes för Windows 10

När du har hämtat iTunes kan du söka efter uppdateringar till iTunes i Microsoft Store.

Om du inte kan hämta eller uppdatera iTunes från Microsoft Store kontaktar du Microsoft för hjälp.

Inaktivera mjukvara som ger upphov till konflikt

Vissa bakgrundsprocesser kan orsaka problem som hindrar appar som iTunes från att installeras.

Om du har installerat säkerhetsmjukvara och har problem med att installera iTunes för Windows kan du behöva inaktivera eller avinstallera säkerhetsmjukvara för att lösa problemen.

Starta om datorn

Efter omstarten försöker du installera iTunes igen.

Få mer hjälp

Om stegen i den här artikeln inte löser ditt problem kan du kanske hitta en lösning genom att söka på Microsofts supportwebbplats.