Om meddelandet ”Ogiltigt SIM'” eller ”Inget SIM-kort” visas på din iPhone eller iPad

Följ dessa steg om du får ett meddelande om ”Ogiltigt SIM” eller ”Inget SIM-kort installerat”.

1. Kontrollera att du har ett aktivt abonnemang hos din mobiloperatör.

2. Starta om din iPhone eller iPad.

3. Leta efter en uppdatering av operatörsinställningarna. Gå till Inställningar > Allmänt > Om. Om en uppdatering är tillgänglig visas en uppmaning om att välja OK eller Uppdatera.

4. Om din enhet har ett eSIM kontaktar du din operatör.

5. Om din enhet har ett fysiskt SIM-kort tar du ut ditt SIM-kort i din iPhone eller ditt SIM-kort i din iPad från SIM-kortsfacket och sätter sedan tillbaka SIM-kortet. Se till så att SIM-facket stängs helt och inte glappar. Det är inte säkert att SIM-fack från en annan iPhone- eller iPad-modell eller från någon annan tillverkare passar i telefonen.

6. Om din enhet har ett fysiskt SIM-kort och du har slutfört föregående steg, provar du att använda ett annat SIM-kort. Om du inte har något annat SIM-kort kan du besöka en av operatörens återförsäljare och be dem prova med ett annat SIM-kort. Du kan behöva byta SIM-kortet.

Om du fortfarande ser en varning om ditt SIM-kort kontaktar du Apple-supporten.

Läs om vad du kan göra om du ser ett meddelande om att SIM-kortet inte stöds.