Om din Siri Remote eller Apple TV Remote inte fungerar

Läs om vad du kan göra om fjärrkontrollen inte fungerar som väntat.

Försök först med det här

1. Håll dig inom cirka 6 meter från din Apple TV och flytta allt som blockerar området mellan fjärrkontrollen och Apple TV-enheten, tv:n, mottagaren och ljudlimpan.

2. Ladda din fjärrkontroll i 30 minuter med en usb-C till usb-kabel eller en Lightning till usb-kabel och en usb-vägguttagsladdare.

3. Dra ut sladden till din Apple TV ur vägguttaget. Vänta i minst sex sekunder och anslut den sedan igen.

Om volymknapparna på din Apple TV-fjärrkontroll slutar att fungera läser du om vad du ska göra.

Starta om fjärrkontrollen

Apple TV-fjärrkontroller med TV-/Kontrollcenter-knapp och Volymsänkningsknapp markerade i blått

Om fjärrkontrollen fortfarande inte fungerar som förväntat provar du att starta om fjärrkontrollen.

1. Tryck och håll ned knappen Tv/KontrollcenterIngen bildtext för denna bild och volymsänkningsknappenIngen bildtext för denna bild samtidigt. Håll ned knapparna i cirka 5 sekunder, eller tills statuslampan på din Apple TV släcks och sedan tänds igen.

2. Släpp knapparna. Vänta sedan 5 till 10 sekunder tills meddelandet Kopplingen förlorad visas på din tv-skärm.

3. Vänta medan fjärrkontrollen startar om. När meddelandet Ansluten visas kan du använda fjärrkontrollen.

Parkoppla fjärrkontrollen

Apple TV-fjärrkontroller med knapparna Tillbaka (eller Meny) och Volymhöjning markerade i blått

Om fjärrkontrollen fortfarande inte fungerar som förväntat provar du att parkoppla fjärrkontrollen med din Apple TV igen.

1. Rikta fjärrkontrollen mot din Apple TV. Se till att fjärrkontrollen är cirka tio cm från din Apple TV.

2. Tryck och håll ned TillbakaIngen bildtext för denna bild (eller Meny) och volymhöjningsknappenIngen bildtext för denna bild i fem sekunder.

3. Om du blir ombedd slutför du sedan parkopplingen genom att placera fjärrkontrollen ovanpå Apple TV.

Om du inte kan parkoppla fjärrkontrollen kontrollerar du att din Apple TV är uppdaterad till den senaste versionen av tvOS. Du kan använda Apple TV Remote på din iPhone eller iPad för att navigera på din Apple TV och kontrollera vilken version av tvOS du har.

Om du fortfarande behöver hjälp kontaktar du Apple-supporten.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.