Använda Mission Control

Mission Control visar alla öppna fönster på skrivbordet (VoiceOver kallar dem exposé-fönster) på ett organiserat och tydligt sätt så att du lätt kan hitta det du behöver. Program som visas i helskärmsläge eller delad vy samt skrivbord som du har skapat visas i Spaces-fältet (VoiceOver kallar det Spaces-raden) längs med den övre kanten av skärmen.

1. Starta Mission Control genom att trycka på kontroll-uppåtpil.

Om du vill avsluta Mission Control utan att göra någonting trycker du på samma tangenter igen.

2. I Mission Control kan du göra något av följande:

• Om du vill öppna ett objekt i en fönstergrupp navigerar du till gruppen genom att trycka på VO-vänsterpil eller VO-högerpil. Tryck på VO-skift-nedåtpil för att interagera med den, navigera till fönstret och tryck på VO-mellanslagstangenten.

• Om du vill öppna ett objekt i Spaces-raden navigerar du till raden genom att trycka på VO-vänsterpil eller VO-högerpil. Tryck på VO-skift-nedåtpil för att interagera med den, navigera till objektet och tryck på VO-mellanslag.

• Om du vill skapa ett skrivbord navigerar du till knappen Lägg till skrivbord i Spaces-raden genom att trycka på VO-vänsterpil eller VO-högerpil. Tryck sedan på VO-mellanslag.

• Om du vill ta bort ett skrivbord navigerar du till Spaces-raden genom att trycka på VO-vänsterpil eller VO-högerpil. Tryck på VO-skift-nedåtpil för att interagera med den, navigera till objektet och tryck på VO-mellanslag. Bekräfta genom att trycka på returtangenten.

Du kan enkelt hoppa mellan skrivbord när du jobbar genom att trycka på kontroll-högerpil eller kontroll-vänsterpil.