Vad är en genväg?

En genväg är ett snabbt sätt att få en eller flera uppgifter utförda med hjälp av dina appar. Med appen Genvägar kan du skapa dina egna genvägar som innehåller flera steg. Du kan till exempel bygga en ”Tid för surf”-genväg som hämtar en surfrapport, uppskattar hur lång tid det tar att köra till stranden och startar din surfmusikspellista.

Lär dig hur genvägar fungerar

Vad är en åtgärd?

En åtgärd – en av de många byggstenar som en genväg består av – utgör ett enskilt steg i en uppgift. Mixa och matcha olika åtgärder för att skapa genvägar som interagerar med appar och innehåll på dina Apple-enheter samt med innehåll och tjänster på internet. Varje genväg består av en eller flera åtgärder.

Läs om åtgärder

Vad är automatisering?

Automatisering är en slags genväg som aktiveras av en händelse snarare än manuellt. Du kan använda appen Genvägar till att ställa in personlig automatisering eller hemautomatisering så att den automatiska genvägen körs när du kommer hem, åker hemifrån eller ändrar en inställning på iPhone, vid en tid på dagen och mycket annat.

Skapa en personlig automatisering

Var hittar jag genvägar?

I galleriet hittar du en utvald samling kreativa och användbara genvägar. Utforska galleriet för att kolla in genvägar och se hur de är byggda. När du hittar en gallerigenväg som du tycker om lägger du enkelt till den i din genvägssamling med ett tryck. Sedan kan du anpassa den efter dina behov.

Utforska galleriet

Om du vill bläddra i Genvägar Användarhandbok klickar du på Innehållsförteckning överst på sidan.

Alla appar, tjänster och innehåll som visas i användarhandboken är inte tillgängliga i alla länder eller regioner.