En M1-krets som driver de nya Mac-datorerna med Apple Silicon.

Maskinvarusäkerhet

Säker programvara kräver en stabil säkerhetsgrund i maskinvaran. Det är därför Apples enheter – med iOS, iPadOS, macOS, tvOS eller watchOS – har skapats med inbyggda säkerhetsfunktioner.

Läs mer om Apple och maskinvarusäkerhet

Symboler som representerar operativsystemen för iPhone, iPad och Mac.

Systemsäkerhet

Systemsäkerheten bygger på de unika egenskaperna hos Apples maskinvara och är designad för att maximera säkerheten i operativsystemen på Apple-enheter utan att kompromissa med användarvänligheten. Systemsäkerheten omfattar startprocessen, programuppdateringar och den faktiska användningen av operativsystemet.

Läs om hur Apple skyddar användarna med systemsäkerhet

En bärbar Mac som är öppen och visar symbolen för FileVault.

Kryptering och dataskydd

Apple-enheter har krypteringsfunktioner som skyddar användardata och gör det möjligt att fjärradera enheter om de blir stulna eller tappas bort.

Läs mer om Apple-enheter och programvarukryptering och dataskydd

Symboler som representerar App Store för iOS-, iPadOS- och macOS-tillägg.

Appsäkerhet

Apple tillhandahåller flera lager av skydd som ska säkerställa att appar inte innehåller kända sabotageprogram och inte har manipulerats. Andra skydd ser till att åtkomsten till användardata via appar inte förmedlas hur som helst.

Läs om hur Apple skyddar med många lager av appsäkerhet

Symboler för sex av de tjänster Apple erbjuder: Hitta, Plånbok, iMessage, iCloud, FaceTime och Tangentbord.

Tjänstesäkerhet

Apple har skapat en stabil uppsättning tjänster som hjälper användarna att få ut ännu mer funktion och produktivitet ur sina enheter. Dessa tjänster inkluderar Apple ID, iCloud, Logga in med Apple, Apple Pay, iMessage, FaceTime och Hitta.

Läs om hur Apple gör sina tjänster säkra

Utforska Apple och säkerhetsteknik genom att klicka på Innehållsförteckning upptill på sidan eller skriva in ett ord eller en fras i sökfältet. Du kan också hämta handboken (där den är tillgänglig).

Alla funktioner och allt innehåll är inte tillgängliga i alla länder eller regioner.