nyckelsamling

En datastruktur som används till att lagra en samling klassnycklar. Varje typ (användare, enhet, system, säkerhetskopiering, deponering samt iCloud-säkerhetskopiering) har samma format.

En rubrik som innehåller: Version (angett till fyra i iOS 12 eller senare), Typ (system, säkerhetskopia, deponering eller iCloud-säkerhetskopiering), nyckelsamlingens UUID, ett HMAC om nyckelsamlingen är signerad och den metod som används för paketering av klassnycklarna – tillsammans med UID eller PBKDF2, eller tillsammans med salt och iterationsantal.

En lista över klassnycklar: Nyckelns UUID, Klass (dataskyddsklass för filer eller nyckelring), typ av paketering (endast UID-härledd nyckel, UID-härledd nyckel och lösenkodshärledd nyckel), paketerad klassnyckel och en publik nyckel för asymmetriska klasser.