medienyckel

En del av krypteringsnyckelhierarkin som bidrar till att utföra en säker och direkt radering. I iOS, iPadOS, tvOS och watchOS paketeras metadata på datavolymen med medienyckeln (utan den blir all åtkomst till enskilda filnycklar omöjlig, vilket innebär att filer som skyddas med dataskydd blir oåtkomliga). I macOS paketerar medienyckeln nyckelskapningsmaterialet, alla metadata och data på den FileVault-skyddade volymen. I båda fallen blir alla krypterade data oåtkomliga om medienyckeln raderas.