ECID (Exclusive Chip Identification)

En 64-bitars identifierare som är unik för processorn i varje iOS- och iPadOS-enhet. När ett samtal besvaras på en enhet slutar det ringa på enheter som är iCloud-parkopplade i närheten genom att en kort annonsering visas via BLE 4.0 (Bluetooth Low Energy). Annonseringen krypteras på samma sätt som Handoff-annonseringar. Den används under anpassningen av enheten och betraktas inte som en hemlighet.