Hantering av mobila enheter (MDM)

En tjänst som gör att du kan fjärrhantera registrerade enheter. När en enhet har registrerats kan du använda MDM‑tjänsten via nätverket för att konfigurera inställningar och utföra andra åtgärder på enheten utan interaktion från användaren.

För hantering registreras enheter med en MDM-server med hjälp av en konfigurationsprofil för registrering, vilket kan göras direkt av användaren. För enheter som ägs av organisationen kan MDM-registrering automatiseras med Apple School Manager. När en administratör initierar en MDM-policy, ändrar inställningar eller skickar ett kommando, får enheten ett meddelande om åtgärden via Apple Push Notification-tjänsten (APN). Via en nätverksanslutning kan enheterna ta emot APN-kommandon var som helst i världen.

Med hjälp av MDM kan du också distribuera, hantera och konfigurera innehåll som köpts via avsnittet Appar och böcker i Apple School Manager eller utvecklats internt.

Läs mer om storskaliga driftsättningar av iOS- och iPadOS-enheter i Driftsättning av Apple-plattformar.