Touch ID

En funktion för fingeravtrycksidentifiering från Apple. På en Mac-dator eller ett Apple-tangentbord med Touch ID kan du använda funktionen till att låsa upp datorn och vissa lösenordsskyddade objekt, snabbt växla mellan användare, använda Apple Pay för inköp på webben och köpa objekt från iTunes Store, App Store och Apple Books.

Obs! Touch ID på Apple-tangentbord är endast kompatibelt med Mac-datorer med Apple Silicon.

Du ställer in Touch ID genom att välja Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka på Touch ID. När du vill använda Touch ID placerar du fingret på det.