Kortkommandon

Kortkommandon är tangenter eller en kombination av tangenter som du trycker på för att snabbt utföra åtgärder på datorn. För de flesta kortkommandon trycker du på två eller fler tangenter, eller så håller du ned en tangent samtidigt som du klickar, trycker eller drar. Om du t.ex. vill kopiera markerad text kan du trycka på kommando-C eller trycka på alternativtangenten samtidigt som du drar objektet.

Öppna menyerna till vänster om menyraden om du vill visa en lista med kortkommandon. Om det finns ett kortkommando för ett menyalternativ står det bredvid alternativet.

Mer information om de symboler som representerar specialtangenter i kortkommandon finns i Apple Support-artikeln Kortkommandon på Mac.