QuickTime Player Hjälp

Välkommen till QuickTime Player

Spela upp video- eller ljudfiler och skapa och redigera filmer, inklusive skärm- och ljudinspelningar.

QuickTime Player-fönstret spelar upp en film med uppspelningsreglagen synliga.
QuickTime Player-fönstret med klippredigeraren synlig.

Redigera en film

Vill du snabbt redigera en film? I QuickTime Player kan du göra vanliga filmredigeringar som att putsa, ordna om och rotera. Du kan också dela upp en film i flera klipp och redigera vart och ett för sig. Börja med att välja Innehåll > Visa klipp och finjustera sedan din film med hjälp av kommandona i menyn Redigera.

En datorskärm som visar en skärminspelning efter att användaren har valt Arkiv > Ny skärminspelning, klickat på Spela in, dragit för att markera en del av skärmen och sedan klickat på knappen Starta inspelning. Den del av skärmen som har markerats visar pekaren klicka på objektet Emoji och symboler i menyn Redigera i Finder.

Spela in skärmen

Behöver du ett snabbt sätt att visa för någon hur man gör något på en Mac-dator, eller behöver du kanske bara visa det du ser på skärmen för en annan person? Du kan skapa en inspelning av hela skärmen eller markera bara en del av den. Börja med att välja Arkiv > Ny skärminspelning.

QuickTime Player-fönstret under inspelning med en iPhone.

Spela in skärmen på din iPhone, iPad eller iPod

Spela in exakt det du ser på din iOS-enhet och spara det som en filmfil på datorn. Du kanske vill skryta om ett nytt bästa resultat i ett spel eller spela in en film med kameran på din enhet. Du behöver bara ansluta enheten till datorn, välja Arkiv > Ny filminspelning och sedan välja din enhet.