Touch Bar

En funktion högst upp på tangentbordet på vissa Mac-datorer. Du kan använda välbekanta gester – som att trycka, svepa och dra – direkt på Touch Bar när du vill ändra inställningar eller utföra åtgärder.

Ett tangentbord med Touch Bar högst upp och Touch ID längst till höger på Touch Bar.

Som förval visas Control Strip på Touch Bar. Med den kan du justera inställningar som ljusstyrka och volym samt använda Siri. Du kan göra Control Strip större så att fler inställningar visas.

Vilka andra knappar som visas på Touch Bar varierar efter app eller åtgärd. När du exempelvis öppnar en playground i Swift Playgrounds, klickar på knappen Köralternativ och sedan trycker på knappen Köralternativ i Touch Bar visas knappar för att köra kod.

Touch Bar med knappar från appen Swift Playground som omfattar (från vänster till höger) Kör min kod, Stega igenom min kod och Stega sakta.