Utför ändringar på valda färger

Du kan justera specifika färger i en bild med hjälp av selektiv färgjustering. I en bild på en hund med en hatt i en viss färg skulle du till exempel kunna använda selektiv färgjustering till att byta färg på hundens hatt.

Bild före selektiv färgjustering
Bild efter selektiv färgjustering

Du kan välja och ändra nyans, mättnad och luminans på upp till sex olika färger i en bild.

1. Dubbelklicka på en bild och klicka sedan på Redigera i verktygsfältet.

2. Klicka på Justera i verktygsfältet.

3. Klicka på visningstriangeln bredvid Selektiv färg på panelen Justera.

4. Klicka på en färgkälla för att välja en ny färg, klicka på pipettknappen och klicka sedan på en färg som du vill ändra i bilden.

Reglage för selektiv färg med pipettknappen och färgkällor.
  5. Ändra färg genom att dra reglagen efter att ha valt en färg.

Reglage för selektiv färg med reglage för nyans, mättnad, luminans och omfång.
    • Ton: Justera nyans för den markerade färgen. Du kan till exempel ändra en grön nyans till blått.

• Mättnad: Öka eller minska den övergripande färgintensiteten för den markerade färgen. Genom att minska mättnaden på en stark rosa färg kan du ändra den till ljusrosa eller en rosa nyans som nästan är grå.

• Luminans: Justera luminans (ljusstyrka eller mängden ljus som reflekteras från en yta) för den valda färgen.

• Omfång: Justera färgomfånget som ändras baserat på ditt val av färg. Genom att ändra omfånget kan du påverka hur mycket eller hur lite liknande färger i bilden påverkas. Genom att öka omfånget för en vald blå färg kan du till exempel ändra alla blå färger i en himmel. Genom att minska omfånget kan du begränsa ändringen av de blå färgerna till ett visst blått objekt.