Bilder i RAW-format

När du tar en bild med en digitalkamera som är inställd på RAW innehåller den bildfil som skapas all information som samlats in av kamerans sensorer. (Bilder som sparas som JPEG eller TIFF innehåller inte all den informationen.) Bilder kan läsa alla data för en RAW-bild, vilket ger ökad flexibilitet när du justerar färger och exponering.

Om du vill redigera en bild i RAW-format behöver du en app (t.ex. Bilder) som kan konvertera den obehandlade RAW-bildfilen till ett annat filformat, som JPEG. En bild i RAW-format kallas ibland för ett ”digitalt negativ” – bildfilen innehåller all information som behövs för att skapa en bild, men du kan inte använda själva filen som en bild. Bilder importerar RAW-formatbilder och lagrar alla deras data. Bilder skapar också automatiskt JPEG-versioner som du kan redigera eller skriva ut precis som vanliga bilder.