sidofält

Pages-fönstret har sidofält till vänster och till höger om dokumentet. Du visar dem genom att göra något av följande:

• Klicka på innehållsknappen i verktygsfältet och välj Visa sidminiatyrer, Innehållsförteckning eller Visa kommentarspanel.

• Klicka på formatknappen i verktygsfältet när du vill visa formateringsreglage för det som för tillfället är markerat i ett dokument, t.ex. text, en form eller ett diagram.

• Klicka på dokumentknappen i verktygsfältet när du vill visa reglage för formatering av dokument. Du kan bland annat ange sidriktning och storlek, ställa in dokumentmarginaler och ange position för sidhuvuden och sidfötter.

Obs! Om ett sidofält visas till höger, och du klickar på knappen för de aktiva reglagen i verktygsfältet, stängs sidofältet. Om exempelvis formatknappen är markerad (med formatreglagen i sidofältet), och du klickar på formatradioknappen, stängs hela sidofältet. Om du klickar på dokumentknappen fortsätter sidofältet att vara öppet och växlar till dokumentreglagen.