insättningspunkt

Insättningspunkten är en blinkande vertikal linje eller ett streck i text som visar var nästa tecken du skriver kommer att hamna.

Du placerar insättningspunkten i texten genom att göra något av följande:

• I brödtext i ett ordbehandlingsdokument: Klicka där du vill börja skriva.

• I en textruta eller form: Markera objektet genom att klicka på det. Om objektet redan innehåller text kan du klicka en gång för att markera objektet och sedan klicka där du vill placera insättningspunkten i texten.

• I en tabellcell: Markera cellen genom att klicka på den. Klicka sedan där du vill börja skriva.

Du kan flytta insättningspunkten med piltangenterna efter att du har placerat den.

Du kan inte placera insättningspunkten i platshållartext. När du klickar på en platshållartext markeras hela textblocket, och texten ersätts med det du skriver.