objekt

Allt det du placerar på en sida, till exempel bilder (foton), textrutor, former, tabeller och diagram, kallas objekt. Du lägger till objekt på en sida genom att klicka på en av objektknapparna i verktygsfältet.

Verktygsfältet i Pages med knapparna Tabell, Diagram, Text, Form och Media.

Som förval flyter objekt fritt, så du kan placera dem var du vill på sidan, eller lägga dem i lager med text eller andra objekt. När ett objekt är markerat visas formateringsreglage för det i formatsidofältet till höger om dokumentet. Du kan lägga till innehåll i objekt och ändra deras utseende.

Du kan också styra hur text flödar runt objekt. Du kan t.ex. låta texten radbrytas runt ett objekt, eller ange att ett objekt ska vara textbundet så att det placeras på samma rad som texten och flyttas med texten när du skriver.