markera text

Om texten finns i en tabellcell måste du trycka på cellen innan du kan markera texten.

• Markera ett ord: Tryck snabbt två gånger på det.

• Markera ett stycke: Tryck snabbt tre gånger på stycket.

• Markera ett objekt i en lista: Tryck på dess punkt, siffra eller bokstav.

• Markera ett textintervall: Tryck snabbt två gånger på ett ord och flytta sedan greppunkterna så att mer eller mindre text är innesluten. Dra bortom slutet av stycket om du vill ta med eventuella formateringsmärken (kallas osynliga tecken).

Greppunkterna på endera sidan av ett markerat ord.

Obs! Om du trycker på en platshållartext markeras hela textblocket.

På en iPad kan du också flytta insättningspunkten genom att dra två fingrar över tangentbordet och sedan trycka en gång på tangentbordet om du vill markera ett ord. Tryck två gånger om du vill markera ett stycke.