avsnitt

Avsnitt är ett sätt att dela upp ordbehandlingsdokument i olika delar, t.ex. bokkapitel eller rapportdelar, så att olika delar av innehållet kan använda olika formatering. Varje sektion kan ha olika sidnumrering, rubriker, sidfötter och bakgrunder.

Som standard ingår alla sidor i ett nytt tomt ordbehandlingsdokument i samma avsnitt tills du lägger till fler avsnitt i dokumentet.

Du kan se vilka sidor som tillhör samma avsnitt i vyn Sidminiatyrer. Klicka på knappen Innehåll i verktygsfältet, välj Sidminiatyrer och klicka sedan på en sidminiatyr i sidofältet. En markering visas bakom alla sidminiatyrbilder som tillhör samma sektion.

Obs! I sidlayoutdokument är varje sida en egen sektion och du kan inte dela upp dem i fler avsnitt.