sidofält

Sidofälten är områdena till vänster och höger om dokumentet som du stänger och öppnar efter behov för att komma åt formateringsreglage, sidminiatyrer och mycket mer. Gör något av följande för att öppna ett sidofält:

• Klicka på knappen Visa i verktygsfältet och välj sedan Sidminiatyrer eller Innehåll.

För att stänga det vänstra sidofältet, klicka på knappen Visa och välj sedan Endast dokument.

• Klicka på knappen Format i verktygsfältet.

När knappen Format är vald visar den högra sidofältet kontroller för att formatera det som är valt i dokumentet. Om till exempel text är vald visas reglage för att ändra typsnitt, textstorlek eller stil. Om inget är markerat i ett sidlayoutdokument visar sidofältet sidlayoutkontroller.

• Klicka på knappen Dokument i verktygsfältet. När knappen Dokument är vald visar det högra sidofältet kontroller för att formatera dokumentet, såsom sidorientering och sidhuvud och sidfotspositioner.

Om antingen sidofältet Format eller Dokument redan har öppnats stänger du sidofältet genom att klicka på knappen igen.