sidofält

Sidofälten är områdena till vänster och höger om dokumentet som du stänger och öppnar efter behov för att komma åt formateringsreglage, sidminiatyrer och mycket mer. Gör något av följande för att öppna ett sidofält:

• Klicka på knappen Visa i verktygsfältet och välj sedan Visa sidminiatyrer. Du kan klicka på en miniatyrbild för att se vilka sidor som hör till ett avsnitt i ett ordbehandlingsdokument, eller dra miniatyrbilderna för att ändra ordning på sidorna i ett sidlayoutdokument.

• Klicka på knappen Format i verktygsfältet. När knappen Format är vald visar sidofältet reglage för att formatera det som är valt i dokumentet. Om till exempel text är vald visas reglage för att ändra typsnitt, textstorlek eller stil. Om ingenting är markerat i ett sidlayoutdokument visas sidlayoutreglagen i sidofältet.

• Klicka på knappen Dokument i verktygsfältet. När knappen Dokument är vald visar sidofältet reglage för att formatera dokumentet, till exempel sidriktning och positioner för sidhuvud eller sidfot.

Om sidofältet Format eller Dokument redan är öppet kan du stänga det genom att klicka på knappen igen.

Om du vill stänga sidofältet Sidminiatyrer klickar du på knappen Visa och väljer sedan Göm sidminiatyrer.