sidofält

Sidofältet är området till höger om dokumentet där du kan välja inställningar för dokumentet eller för den för närvarande valda texten eller objektet. Sidofältet är endast synligt om knappen Format eller Dokument är vald i verktygsfältet.

• När knappen Format är vald visar sidofältet reglage för att formatera det som är valt i dokumentet. Om till exempel text är vald visas reglage för att ändra typsnitt, textstorlek eller stil. Endast i ett sidlayoutdokument, om ingenting är valt, visar sidfältet sidlayoutreglage.

• När knappen Dokument är vald visar sidofältet reglage för att formatera dokumentet, till exempel sidriktning och positioner för sidhuvud eller sidfot.

Knappen Format är vald i verktygsfältet och typsnitt, justering och andra textformateringskontroller visas i sidofältet till höger om dokumentet.