styckestilar

En styckestil är till exempel ett antal attribut, typsnitt och färger som du kan lägga till för ett helt stycke. Genom att använda styckestilar får du ett enhetligt utseende på texten i ditt dokument. Du kan till exempel lägga till en rubrikstil i varje rubrik, istället för att formatera varje rubrik för sig. Pages för iCloud kan även generera en innehållsförteckning baserat på styckestilarna som används i dokumentet.

Styckeformat visas i sidofältet Format till höger om ditt dokument. Om du inte ser sidofältet ska du klicka på knappen Format i verktygsfältet.

Popupmenyn Styckestilar i sidofältet Format. Rubrikstyckestilen som är i en röd, fet stil är markerad.