markera text

• Markera ett ord, stycke eller textintervall: Dubbelklicka på ett ord, trippelklicka på ett stycke eller dra över text.

Om texten finns i en textruta, form, tabellcell, ett titel- eller bildtextfält, sidhuvuds- eller sidfotsfält ska du först dubbelklicka på objektet eller textfältet och sedan markera önskad text inuti det.

Tips: Du kan snabbt markera ett textintervall (utan att dra) genom att klicka framför det första tecknet, sedan hålla ned skifttangenten på tangentbordet och slutligen klicka i slutet av texten som du vill markera.

• Markera ickeangränsande text: Håll ned kommandotangenten medan du markerar två eller fler ord eller textintervall som inte är bredvid varandra.

Du kan endast markera ett intervall med kontinuerlig text eller flera ickeangränsande markeringar inuti samma område i dokumentet, till exempel inuti dokumentets brödtext eller inuti en enskild textruta, form eller tabellcell.

Om du vill avmarkera alla textmarkeringar kan du klicka var du vill på sidan utanför en markering. Du kan avmarkera endast en eller några delar av valfria ickeangränsande markeringar genom att hålla ned kommandotangenten och sedan markera texten som du vill avmarkera.