mall

En mall är en fördefinierad uppsättning element för att skapa ett kalkylblad – platshållartext och -bilder, exempeldiagram och -tabeller som du kan ändra och så vidare.

När du skapar ett kalkylblad i Numbers väljer du en mall i mallväljaren. Du kan ändra mallar hur du vill när du har skapat ett nytt kalkylblad, men du kan inte byta till en annan mall när du har börjat skapa ett kalkylblad.

Vissa platshållare har en lorem ipsum-text, dvs. latinskklingande text som i själva verket inte betyder något. När du lägger till egen text visas den på det språk du använder på datorn, eller med eventuella språkspecifika inmatningsenheter.