sidofält

Sidofältet är området till höger om kalkylbladet som visar antingen formatgranskaren eller reglagen Organisera.

• Format: Klicka på formatradioknappen i verktygsfältet när du vill visa formateringsreglage för det som för tillfället är markerat i kalkylbladet, t.ex. en tabell, ett diagram, text eller en form. Klicka på flikarna högst upp i sidofältet så visas fler reglage.

• Organisera: Klicka på radioknappen Organisera i verktygsfältet så visas reglage som du använder till att skapa sorteringsregler, filtrering och kategorier för kalkylbladet.

Om ett sidofält visas till höger, och du klickar på knappen för de aktiva reglagen i verktygsfältet, stängs sidofältet. Om exempelvis formatknappen är markerad (med formatreglagen i sidofältet), och du klickar på formatradioknappen, stängs hela sidofältet. Om du klickar på organiseringsradioknappen fortsätter sidofältet att vara öppet och växlar till organiseringsreglagen.