sidofält

Sidofältet är området till höger om kalkylbladet och innehåller reglage för att ändra texten eller objektet som är markerat på bladet. Sidofältet är bara synligt om knappen Format eller Ordna är vald i verktygsfältet.

Om knappen Format är vald innehåller sidofältet reglage för formatering av objektet eller texten som har markerats. Om till exempel text är vald kan du ändra typsnitt, textstorlek eller stil. Om inget objekt är markerat och du skriver ett likhetstecken (=) i en tabellcell visar sidofältet Format funktionsbläddraren, där du kan lägga till förinställda funktioner för att utföra beräkningar.

Om knappen Ordna är vald innehåller sidofältet reglage för att kategorisera eller filtrera informationen i den valda tabellen.

Knappen Format är vald i verktygsfältet och tabellstilar, färger och andra formateringskontroller visas i sidofältet till höger om kalkylbladet. Knappen Ordna visas till höger om knappen Format i verktygsfältet.