Meddelanden Hjälp

Välkommen till Meddelanden

Det är lätt att hålla kontakten med dina vänner. Skicka textmeddelanden och bilder eller andra filer, eller starta ett video- eller ljudsamtal – du kan till och med dela din skärm.

En iPhone bredvid en Mac, med Meddelanden öppet på båda enheter som visar samma meddelandekonversation.
Meddelandefönstret med flera konversationer listade i sidofältet till vänster och en konversation som visas till höger.

Skicka obegränsat med textmeddelanden

Om dina vänner använder iPhone, iPad, iPod touch eller en Mac kan du skicka obegränsat med textmeddelanden till dem via iMessage. Skicka med bilder (även Live Photo-bilder), ljudklipp och vilken annan filtyp som helst som du kan tänka dig. Klicka på knappen för nytt meddelande, fyll i din väns namn, e-postadress eller telefonnummer och skriv sedan ditt meddelande.

Meddelandefönstret med två konversationer listade i sidofältet till vänster och en konversation som visas till höger. En av meddelandebubblorna är grön, vilket visar att det skickades som ett SMS-meddelande.

SMS:a alla dina vänner

Om du har en iPhone kan du skicka SMS från din Mac till vem du vill oberoende av vad de har för enhet. När de svarar på ditt SMS behöver du inte springa efter din iPhone – du svarar helt enkelt från din Mac. Välj Meddelanden > Inställningar och logga in på iCloud med samma Apple-ID som du använder på din iPhone. Ställ sedan in iPhone att vidarebefordra SMS till datorn.

Fönstret Detaljer med knapparna för skärmdelning, video och ljud högst upp till höger.

Gör mer än att bara skriva

Om du känner för det kan du träffa dina vänner ansikte mot ansikte, prata direkt eller dela din skärm. Allt detta kan du göra från konversationen. Klicka på Detaljer och klicka sedan på Videoknappen,Ljudknappen eller Skärmdelningsknappen.

Ta reda på mer om hur du skickar textmeddelanden, ställer in iPhone för SMS-meddelanden på datorn och ringer ett FaceTime-videosamtal från Meddelanden.