Använda e-postalias

E-postalias är smeknamn för din riktiga e-postadress. De skyddar din riktiga adress och håller den privat. När du skickar brev med ett alias ser mottagaren aliaset istället för din riktiga e-postadress. Till exempel kan Sven Svensson skicka brev från aliaset webmaster@example.org istället för från ssvensson@example.org.

Öppna Mail åt mig

Skapa eller ändra ett alias

1. Välj Mail > Inställningar och klicka sedan på Konton.

2. Markera ett konto och klicka sedan på Kontoinformation.

3. Klicka på popupmenyn E-postadress och välj Redigera e-postadresser. Gör sedan något av följande:

• Lägg till ett alias: Klicka på lägg till-knappen och ange ett namn och en e-postadress.

• Redigera ett alias: Klicka på fältet Fullständigt namn eller E-postadress och ändra sedan namnet eller e-postadressen.

• Ta bort ett alias: Markera ett alias och klicka på ta bort-knappen .

Skicka ett brev från ett alias

• För pekaren över fältet Från i ett nytt brev, klicka på popupmenyn som visas och välj ett e-postalias.