Launchpad

Launchpad är en central plats där du kan visa och öppna appar som finns på datorn. När du installerar en app från App Store visas den i Launchpad.

En Mac-skärm med Launchpad öppet som visar en mapp med appar i Launchpad och symbolerna för Launchpad och App Store i Dock.

Öppna och stänga Launchpad. Öppna Launchpad genom att klicka på symbolen för Launchpad  i Dock. Du stänger Launchpad genom att trycka på escapetangenten eller klicka någonstans på skärmen (förutom på en appsymbol).

Sök efter en app. Skriv appens namn i sökfältet högst upp i Launchpad. Du byter till en annan sida i Launchpad genom att trycka på kommando-vänsterpil eller kommando-högerpil.

Ordna appar i Launchpad. Launchpad ordnar dina appar i ett rutnät. Du ordnar om apparna genom att dra dem till nya platser. Skapa en mapp genom att dra en app till en annan app. Lägg till fler appar i den nya mappen genom att dra dem dit. Om du vill ta bort en app ur en mapp drar du ut den. Spel som du hämtar från App Store visas automatiskt i mappen Spel.