Launchpad

Launchpad är en central plats där du kan visa och öppna appar som finns på datorn.

En Mac-skärm med Launchpad öppet som visar en mapp med appar i Launchpad och symbolerna för Launchpad och App Store i Dock.

Öppna och stänga Launchpad. Öppna Launchpad genom att klicka på symbolen för Launchpad  i Dock. Du stänger Launchpad genom att trycka på escapetangenten eller klicka någonstans på skärmen (förutom på en appsymbol).

Sök efter en app. Skriv appens namn i sökfältet högst upp i Launchpad. Du byter till en annan sida i Launchpad genom att trycka på kommando-vänsterpil eller kommando-högerpil.

Ordna appar i Launchpad. Launchpad ordnar dina appar i ett rutnät. Du ordnar om apparna genom att dra dem till nya platser. Skapa en mapp genom att dra en app till en annan app. Lägg till fler appar i den nya mappen genom att dra dem dit. Om du vill ta bort en app ur en mapp drar du ut den.

Läs mer. Se Apple Support-artikeln Använda Launchpad på din Mac.