Om du inte kan hitta en fil

Om du inte kommer ihåg var du sparade en fil, eller om du inte ser den där du förväntade dig hitta den, kan du försöka hitta den genom att prova följande.

• Använd Spotlight: Klicka på symbolen för Spotlight i menyraden, ange filens namn i Spotlight-sökfältet och dubbelklicka sedan på filen bland sökträffarna.

Om du vill veta mer om Spotlight läser du Söka med Spotlight.

• Prata med Siri: Klicka på Siri-symbolen till höger om menyraden och be Siri att hitta filen. Dubbelklicka sedan i sökresultatet.

Fråga Siri. Säg något i stil med: ”Hitta filer som jag ändrade i förra veckan.” Läs mer om Siri.

• Visa i Finder: Klicka på symbolen för Finder i Dock, klicka på Senaste i sidofältet i Finder och välj Innehåll > Ordna efter > Senast öppnad.

En blå pil pekar på symbolen för Finder till vänster i Dock.
  • Visa listan Senaste objekt: Välj Apple-menyn > Senaste objekt och välj sedan filen från listan (om den finns med).

I vissa program kan du visa en lista över nyligen visade filer genom att välja Arkiv > Öppna senaste (eller något liknande). I en del program visas listan över nyligen visade dokument längst ned i Arkiv-menyn i stället.

När du har hittat dokumentet kan du tagga det eller dra det till en ny plats.