Dela Mac-datorns internetanslutning

Du kan dela internetanslutningen på Mac-datorn med andra användare i det lokala nätverket.

1. Öppna inställningspanelen Delning om den inte redan är öppen (välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på Delning).

Öppna delningsinställningarna åt mig

2. Markera kryssrutan Internetdelning.

3. Klicka på popupmenyn ”Dela anslutning från” och välj den internetanslutning som ska delas. Om du till exempel är ansluten till internet via Ethernet så väljer du Ethernet.

4. Välj hur du vill dela din internetanslutning i listan ”Till datorer som använder”. Om du till exempel vill dela din internetanslutning via Wi-Fi så väljer du Wi-Fi.

Om du delar din internetanslutning via Wi-Fi avmarkerar du kryssrutan Internetdelning, klickar på Wi-Fi-alternativ, ger nätverket ett namn och lösenord och markerar sedan kryssrutan Internetdelning igen.

VARNING: Om internetanslutningen och det lokala nätverket använder samma port (t.ex. Ethernet), bör du ta reda på om det kan uppstå några bieffekter innan du slår på internetdelning. I vissa fall kan delning av internetanslutningen störa nätverket. Om du använder ett kabelmodem kan du t.ex. oavsiktligt störa nätverksinställningarna för andra kunder hos internetleverantören och få ditt abonnemang hos internetleverantören uppsagt.