tvåfaktorsautentisering

Tvåfaktorsautentisering är ett extra säkerhetslager för ditt Apple-ID som är utformat för att garantera att du är den enda som kan komma åt ditt konto, även om någon känner till ditt lösenord.

Registrera dig för tvåfaktorsautentisering

Om ditt konto uppfyller alla krav för tvåfaktorsautentisering blir du ombedd att slå på den första gången du använder datorn. Du kan också slå på den i iCloud-inställningarna. Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på iCloud. Logga in på ditt konto om det behövs, klicka på Kontodetaljer och sedan på Säkerhet.

Viktigt: Om du använder tvåstegsverifiering måste du slå av det innan du kan slå på tvåfaktorsautentisering. Logga in på din kontosida för Apple-ID för att göra det. I avsnittet Säkerhet klickar du på Redigera och klickar sedan på Stäng av tvåstegsverifiering. Du kommer att bli ombedd att skapa en ny säkerhetsfråga och bekräfta ditt födelsedatum. Du bör få ett e-brev som bekräftar att tvåstegsverifiering har stängts av för ditt Apple-ID.

Använda tvåfaktorsautentisering

När du har registrerat dig och anger ditt Apple-ID och lösenord för första gången på en ny enhet blir du ombedd att bekräfta din identitet genom att ange en sexsiffrig verifieringskod. Den här koden visas automatiskt på alla dina andra enheter eller skickas till ett betrott telefonnummer. Ange bara koden för att logga in och komma åt din information på den nya enheten.

Du blir inte ombedd att ange en verifieringskod igen på den enheten, såvida du inte loggar ut helt och hållet från iCloud, raderar enheten eller behöver ändra lösenordet av säkerhetsskäl.

Du kan hantera dina betrodda enheter och telefonnummer i iCloud-inställningarna på en betrodd Mac, i Inställningar > iCloud > Apple-ID på en betrodd iOS-enhet eller genom att logga in på din kontosida för Apple-ID.

Du hittar mer information i Apple Support-artikeln Tvåfaktorsautentisering för Apple-ID.