sensor för omgivningsljus

Många datorer och bildskärmar har en inbyggd sensor för omgivningsljus så att skärmens ljusstyrka justeras automatiskt utifrån ljusförhållandena i omgivningen. Du tar reda på om din dator eller bildskärm har en sensor för omgivningsljus genom att läsa i användarhandboken eller den dokumentationen som följde med enheten.

Om datorn har en sensor för omgivningsljus kan du använda den till att justera skärmens ljusstryka genom att markera kryssrutan Justera ljusstyrkan automatiskt på panelen Bildskärmar i Systeminställningar.