Safari-förslag

Sökning i Safari omfattar Safari-förslag från internet, iTunes, App Store, bioprogram, platser i närheten med mera.

När Safari-förslag är aktiverat i Safari skickas dina sökningar, det Safari-förslag som du väljer och relaterade användningsuppgifter till Apple. Om Platstjänster och Safari-förslag är aktiverade på datorn skickas datorns position vid den tidpunkten till Apple när du söker i Safari. Om datorn har tillgång till abonnemangstjänster för musik eller video kan en del information, som namn på och typer av abonnemangstjänster, skickas till Apple så att du ska kunna få mer relevanta musik- och videoförslag. Kontots namn, nummer och lösenord skickas inte till Apple. Apple använder platser, sökningar och användningsinformation som skickats till Apple endast för att göra Safari-förslag mer relevanta, och för att förbättra Apples produkter och tjänster.

Om du inte vill att dina sökningar i Safari och användningsuppgifter om Safari-förslag ska skickas till Apple stänger du av Safari-förslag i Safari. Välj Safari > Inställningar, klicka på Sök och avmarkera kryssrutan Inkludera Safari-förslag.

Du kan stänga av Platstjänster för Safari-förslag i panelen Säkerhet och integritet i Systeminställningar i datorn genom att klicka på fliken Integritet, välja Platstjänster, välja Detaljer bredvid Systemtjänster och sedan avmarkera Platsbaserade förslag. Om du stänger av Platstjänster på datorn skickas inte din exakta position till Apple. För att kunna visa relevanta sökresultat kan Apple använda IP-adressen för din internetanslutning till att identifiera din ungefärliga plats genom att koppla den till ett geografiskt område.

Genom att använda dessa funktioner godkänner du och samtycker till att Apple och dess dotterbolag och agenter överför, samlar in, underhåller, behandlar och använder den här informationen enligt vad som beskrivs ovan.

Information som samlas in av Apple hanteras i enlighet med Apples policy för integritetsskydd, som du kan läsa på adressen www.apple.com/se/privacy. Alla funktioner i Safari-förslag är kanske inte tillgängliga på alla språk eller i alla regioner, och vissa funktioner i Safari-förslag kan variera i olika regioner.